BironTale Chapter 13: A New Foe?
July 5, 2018
best hello world linksite service
October 18, 2018

Gelap

Views:   54

بسم الله الرحمن الرحيم

First of all, post ni nanti akan di”delete” sebab….entahla… tapi baca jelah. Seriously, benda ni memang mengacau otak fikiran aku dari jumaat minggu lpas. Btw, aku akan cakap secara x formal. Sbb tak penting pun. Tapi bagi aku mmg penting😂😭😭.

HAHAHAHHAHHAHAH, *aduh, aku mmg tak keruan skarang ni*. So, aku akan start cerita, SEKARANGGGGG…

Jumaat, 140918

“Weyh, kau dapat jadi doooooooo. HAHAHAH…Tahniah..tahniahhh”

“Jadi ape?”

“Tgkla kat board tangga banat! HAHAHAHHAH”

“Weyh, tak lawak doooooo!”. *tangan dah start sejuk menandakan aku dah nervous, arghhhhhhhh*

Pergi board.

Cari nama.

TER’jumpa’.

nama.

sendiri.

dunia.

seakan.

akan.

hitaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

tutup.

mata.

dan.

tak.

lawak.

dooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.

seriously.

apa.

bende.

nih?!!

Gelap.

.

.

.

“Mesti kau dapat. sbb muka cam nak bunuh orang”

“Ramai jer, muka yg cam nak bunuh orang!”

“lagipun, kau kan tegas dalam kerja berkumpulan!”

“ha.ha.ha.ha.”

“lek laa. Pengawas je pun.”

PENGAWAS

PENGAWAS

PENGAWAS

PENGAWAS

PENGAWAS

PENGAWAS

PENGAWAS

PENGAWAS

PENGAWAS

PENGAWAS

PENGAWAS

JE PUN

JE PUN

JE

PUN

JE

PUN

Gelap.

.

.

.

“so, nama yang ana panggil ni sila ke belakang ye”

“…”    *Tak nama aku tak ada dalam senarai tuh* *muka menyesal*

“Nah borang, nanti antunna tanda ‘right’ atau ‘pangkah’ ye!, oh ye, jgn lupa kalau ada jawatn cam anak buah atau ajk ke, tulis eh!”

“oh, mesti boleh tulis ‘anak buah mak cik saya kan’ ?”

“HAHAHAHHAHHAH”

“K-lah bye-bye. x nak lah isi sekarang!”

“Eyh, isi lah!”

“bye”

Kabur.

.

.

.

.

.

.

 

“Kau, ambil jelah jawatan nih.. haishhh”

“xnak”

“knapa?”

“Entah, dan knapa mesti aku ambil jawatan nih?”

“Nnt mesti kau punya markah koku tinggiiiiii”

“Tu je?”

“Kau boleh arahkan orang. Bla bla bla bla bla bla”

“X nak lah”

MOod.

.

.

.

.

“Seriouslah, kau nk jadi? aku xnk!”

“Haah”

“Owh, bagus2”

“Takpelah, xjadi lah”

“Aikkkkk, asal?”

“Nnt Aku xjd pembimbing yang bertanggungjawab, hah cane?”

“Ye, x ye jugak eh?”

“Hmmm”

Bingung.

So, berdasarkan situasi aku tadi. Korang rasa aku patut jadi pengawas ke? kalau ya, nyatakan sebab kenapa aku mesti jadi pengawas. Kalau x, nyatakan sebab kenapa aku x patut jadi pengawas!

Aku.

Dah.

x.

Keruan.

Pls.

comment.

#demimasadepanrakyatalabang

Love1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *